Johansens Stamtræ

Alle har en tråd til Johansen
Prøv at klikke på "ANER"
og på "KORT" for at se hvor familien kommer fra.

Historier

» Vis alle     «Forrige «1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 Næste»     » Lysbilledshow

Minde ord af Hedvig Cartha Marie Jacobsen 1895

Minde over mine kære forældre! Skrevet af ældste datter som følger:
Magnus Carl Vilhelm Jacobsen født 16/11-1852. Hedvig Mathilde Catrine Dorthea Marie Petersen født 15/10-1863. Gift 14/5-1893. 3 børn: Hedvig Chartha Marie Jacobsen, Carla Christiane Severine Jacobsen,
Christian Andre Jacobsen. Faders slægt stammer fra Chr. Havn. Gammel vognmands slægt langt tilbage fra Tyskland som vi slet intet kender til. Vi tre børn kendte kun faders tre søstre. Julie, Lydia og Karen. Julie og Karen havde et fransk vaskeri på Stormgade 1, der hvor National Museet nu ligger. Karen var gift med en Skibstømmer, onkel Carl. De havde en Cigarforretning på hjørnet af Stormgade og Vester Boulevard. Ingen børn. Onkel Carl havde 3 søskendebørn, som jeg husker fra min barndom. Ugift kusine Inger, kusine Olga og fætter Olav som var gift med en Svensk dame Gerda som var artist.
Moders slægt stammer fra ”Gissegaard” ved Ringsted og Køge. Moders far og mor var i Grevens tjeneste, men blev ikke gift. Mor blev opdraget hos sin far og farfader og farmor i et dejligt bondehus under godset. Det står endnu ca. 150 år gammelt, har set det indvendigt og mindes det med stor glæde. Min moders far var med i krigen 1864. Min moder flyttede til København og blev dameskræderinde. Blev gift med en anden som blev sindssyg og døde på St. Hans Hospital. Moders ane var Slimminge Ore pr. Kværkeby. Jeg har det set i kirkebogen i Kværkeby kirke. Min moders og hendes forældres navne indskrevet der. Min moder var enebarn og boede hos sine bedsteforældre til sit 16. år. Derefter flyttede hun til København og boede hos sin mor i Dannebrogsgade. Vi børn elskede mormors ellastikker. Min mormoder adapterede en dreng vi kaldte ham onkel Georg. Min moder fik i sit 19. år en søn med en skuespiller, Berider, som hed Betjonick. Han omkom ved en ride ulykke. Min halv brors navn var Victor. Vi børn kendte ham, hans kone og børn. Vi besøget dem i Helsingør, cyklede derop.
Det er hvad jeg kan huske om slægtninge.
Jeg har ingen børn. Min faster 3 børn. Min broder 3 børn. Min søster fødte en dreng Jørgen, som døde 3 ½ årig. (altså 4 børn) Vi har haft et godt familieforhold og jeg holder meget af mine søskenkebørn. Desværre har jeg i mit 91 tyvende år nu kun 3 tilbage. Carl Johan, Inge (søsters barn) og Ellen (broders barn) Jeg mindes alle mine kære med kærlighed og savn og tak hvad de var for mig. I mit kære barndomshjem lærte vi alt hvad der var godt og sandt. Vi er født i Frederiksberg, Bredegade. Vi legede i Frederiksberg have. Om sommeren tog vi madkurv med og spiste og legede med far. Her boede vi til jeg fyldte 18 år. Så flyttede vi til Gl. Køgevej 171, hvor jeg blev gift 21 år, men senere skilt. Far døde da jeg var 27 år. Da blev jeg gift med Kunstmaler og Grafikker Frederik Larsen. Vi sang meget i mit barndomshjem. Vi tog meget i skoven, til trav og galop. Far var 40 år som beslagsmed ved de københavnske sporveje. Mor var hjemmegående husmoder, men fra midt 12. år havde hun en ekstra fortjeneste som fodplejer, som gik i arv til min søster. Jeg savner deresgode følsomme hænder. Ingen har gjor det så godt som de.
I taknemlig erindring om mine kærlige stræbsomme forældre og kære gode søskende, som deres efterkommere indtil 5. led, siger jeg Gud tak for et godt og langt liv med godt helbred.
Og ønsker fremtiden lykkelig for slægten, med tak for hver dag jeg får for at leve iblandt dem.
Moster, faster Heddi.

Indlæser...
Filnavnid74_Hedvig_brev.JPG
Filstørrelse100.57k
Størrelse800 x 581
Knyttet tilHedvig Cartha Marie Jacobsen

» Vis alle     «Forrige «1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 Næste»     » Lysbilledshow
Program fra The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, Darrin Lythgoe 2001-2020.

Opdateres af Bendt Johansen.