Johansens Stamtræ

Alle har en tråd til Johansen
Prøv at klikke på "ANER"
og på "KORT" for at se hvor familien kommer fra.

Gårdmand Jens Hansen

Gårdmand Jens Hansen

Mand 1842 - 1915  (73 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenheds Kort    |    Alle

 • Navn Jens Hansen 
  Titel Gårdmand 
  Født 3 nov. 1842  Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  • Hjemmedøbt 16/11 1842
  Døbt 1 jan. 1843  Rørvig kirke Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Død 4 dec. 1915  Amtssygehuset, Nykøbing Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Begravet 11 dec. 1915  Rørvig kirke Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Notater 
  • 1901:
   Sommerpensionat, Indsamler Æg til en Hovedforretning
  Person-ID I189  Johansen
  Sidst ændret 26 jan. 2016 

  Far Hans Jensen,   f. 14 mar. 1815, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 13 dec. 1875, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 60 år) 
  Mor Bodil Jensdatter,   f. 7 dec. 1814, Nakke, Rørvig Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 16 feb. 1881, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 66 år) 
  Gift 5 jun. 1840  Rørvig kirke Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  • Forlovere:
   Gårdmand Hans Olsen af Rørvig og Jens Jensen af Nakke.
  Kirkebog
  Kirkelig viet 1840
  Kirkelig viet 1840
  Rørvig
  Familie-ID F14  Gruppeskema  |  Familie Tavle

  Familie Maren Kirstine Jensen,   f. 23 aug. 1852, Torup, Frederiksborg Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Gift 18 dec. 1874  Torup Kirke Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Børn 
   1. Anna Hansine Boline Hansen,   f. 1876, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted
   2. Marie Jensine Kristine Hansen,   f. 1878, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted
   3. Jens Erik Hansen,   f. 1880, Rørvig, Holbæk Find alle personer med begivenheder på dette sted
  Sidst ændret 28 nov. 2016 
  Familie-ID F1069  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Begivenheds Kort
  Link til Google MapsDøbt - 1 jan. 1843 - Rørvig kirke Link til Google Earth
  Link til Google MapsGift - 18 dec. 1874 - Torup Kirke Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 4 dec. 1915 - Amtssygehuset, Nykøbing Link til Google Earth
  Link til Google MapsBegravet - 11 dec. 1915 - Rørvig kirke Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Kort forklaring  : Adresse       : Beliggenhed       : By       : Rådhus       : Kirke       : Sygehus       : Ikke indstillet

 • Kirkebog
  Fødte mandskøn 1842
  Fødte mandskøn 1842
  Rørvig
  Mandskøn døde 1915
  Mandskøn døde 1915
  Rørvig

  Historier
  Aftægtskontrakt
  Aftægtskontrakt
  Til aftægtsfolket

  Til Ildebrændsel for Aftægtsfolkene leverer jeg og Efterfølgende Eiere dem aarlig i den tørre Sommertid 5 forsvarlige Læs Græstorv. 5 Tønder Kakkelovnskul af god Bonitet og 1/2 Favn Bogebrænde, hvilket frit hjemkøres, saves, hugges og indsættes i Aftægtsfolkenes eget Torve- og Brændehus.
  Naar en af Aftægtsfolkene ved Døden afgaar, bortfalder Halvdelen af Fødevarerne, Kartoflerne, Flæsket, Faarekjodet og Pengene. Øvrige Ydelser vedbliver til den længst levendes dødelige Afgang. Naar mine Forældre eller den ene af dem ønsker det, er Gaardens Eier pligtig til at give dem fri Befordring med Fjedervogn, Kusk og 2 Heste til og fra den nærmeste Kjøbstad og til indenfor Herredets Grænser boende Slægt og Venner, dog skal saadan Befordring, der maa vare fra Morgen til Aften, ikke forlanges mere end 5 Gange aarligt og ingenlunde i den travle Pløie- og øosttid.
  I Sygdoms og Alderdoms Tilfælde er Gaardens Eier pligtig at pleie og passe mine Forældre efter bedste Evne samt lade hente Medicin, Læge og Præst til dem saa ofte, fornodent gjores.
  Ved deres dødelige Afgang bekoste han dem en hæderlig Begravelse efter Sognets Skik og Brug mod herfor som Vederlag, hvad den længst levende maatte efterlade sig med Undtagelse af deres Gangklæder, som ved den længst levendes Død bliver at udlevere til Deling mellem samtlige Børn.
  Skulle mine Forældre nogensinde ville forlade Gaarden med deres Aftægt, da er dette dem tilladt, og de kunne frit medtage de Gjenstande, som de havde udtaget til 'Brug paa Aftægten. Ydelserne leveres da som hidtil paa Aftægtfolkenes Bolig, forsaavidt denne er i selve Sognet. I modsat Fald paa det Sted i Sognet, med Undtagelse af Havejord og Befordringen, der bortfalder, uden Vederlag og saaledes, at der i Stedet for Smørret og Mælken leveres dem aarlig 140 Kroner, skriver et Hundredefyrretyve Kroner, Halvdelen 1. Maj og Halvdelen 1. November, dog staar det altid mine Forældre frit for at flytte tilbage til deres Aftægtsbolig i Gaarden , hvis de ønsker det, hvorefter Ydelserne indtræder i deres Helhed.
  Til Sikkerhed for denne aftægtsmæssige Opfyldelse fra min og efterfølgende Eieres side giver jeg hermed mine Forældre, Hans Jensen og Bodil Jensdatter Prioritet og Panterettighed i den mig efter Skjøde, der tinglystes samtidig hermed, tilhørende Eiendom, Gaarden Matr.No.24 A., Rørvig By og Sogn, Odsherred med de til samme tilhørende lorder, der ere skyldsatte for Hartkorn 1 Td., 7 Sk., 1 Fjk.og 1 Alb. og Gammelskat 30 Rd. 3 Mark med denne Eiendoms øvrige rette tilhørende og Tilliggende.
  Aftægtskontrakt
  Aftægtskontrakt
  Jeg underskrevne Jens Hansen tilstaar og hermed vitterliggør. at jeg I dag ved at have skrevet Skjøde paa Gaarden Matr. No.24 A. Rørvig, derved har forpligtet mig til, ligesom jeg har forpligtet efterfølgende Eiere af bemeldte Ejendom at tilsvare mine Forældre. Hans Jensen og Bodil Jensen følgende for deres Livstid gjældende

  1. I de tre vestre Fag af den til Gaarden hørende Stuebygning er jeg pligtig til paa min Bekostning at indrette for mine Forældre en passende Aftægtsboliq bestaaende af Stue, Kjøkken og pisekammer samt en egen Skorsten og egen Indgang. I Stuen lader jeg opsætte en Kakkelovn og indretter i det hele taget Boligen efter mine Forældres egen Anvisning og saadan, som de ønske det, ligesom mine Forældre naturligvis er berettigede til at udtage af Gaardens Bohave, hvad de formener at have brug for paa Aftægten og forøvrigt raade over efter forgodtbefindende. Nær ved Aftægtsboligen, paa et for mine Forældre bekvemt Sted, giver jeg dem plads til Ildebrændsel i et særligt aflukket Rum, hvortil kun mine Forældre have adgang og nøgIer. Denne Aftægtsbolig holdes aarligt vedlige af Gaardens Eier saavel udvendig som indvendig uden udgift for mine Forældre i nogen Henseende.
  Til Havejord udlægger jeg mine Forældre en Tredjedel af Gaardens Have fra den Nordre Ende, hvilken Jord mine Forældre gjøre sig saa nyttig, som de ville og kunne det. Det er i øvrigt en Selvfølge, at mine Forældre at beholde deres Ret til fri og uhindret Adgang overalt paa Eiendommen, dens Mark og Eng, samt Ret til Afbenyttelse af de overalt værende Indretninger, navnlig til af Gaardens Vand at tage det fornødne til eget brug.
  2. Til Underholdning for mine Forældre leverer jeg eller Gaardens efterfølgende Eiere dem aarlig, saa længe de leve, følgende DeIe in Natura, nemlig:
  4 Tdr Rug
  2 Tdr toradet byg
  4 Skjæpper Malt
  2 Skjæpper Hvede
  3 Tdr.Kartofler
  6 Lispund fersk og godt Flæsk
  6 Pund Fedt
  2 slagtede fede Gæs
  2 Lispund Faarekjød
  12 pund ost og kontant 160 Kroner, skriver et Hundrede Tredsindstyve Kroner. Endvidere ugentlig 3 Pund nykjernet Smør og daglig 2 Potter nymalket Mælk i Tiden Maj til November og 1 Pot nymalket Mælk i Tiden November til Maj.
  Foranstaaende Aftægtsydelser, der skulle være i enhver Henseende af gode og forsvarlige Varer og tilbringes mine ForæIdre ind i deres Bolig, bliver at levere til føIgende Tider, nemlig: Pengene, Fødevarerne og MaItet med Halvdelen hver 1.Maj og Halvdelen 1.November. De øvrige DeIe ved Markedstid eller kort forinden, hvis mine Forældre ønske det.
  Endeligen er Gaardens Eier pligtig tiI at græsse og fodre 2 Faar og deres Yngel, saaledes som disse hvert Aar er, hvilke Faar og Yngel mine Forældre alene have Raadiqhed over.


Program fra The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, Darrin Lythgoe 2001-2020.

Opdateres af Bendt Johansen.